Veelgestelde vragen

Hier vind je alle antwoorden op veel gestelde vragen over het indoor skydiven bij Indoor Skydive Roosendaal. Heb je nog specifieke vragen die hieronder niet vermeld staan, neem dan contact op met Indoor Skydive Roosendaal. Bel of mail ons, of stuur ons een bericht via onze Socials!

Vragen over jouw bezoek

Als ik kom indoor skydiven, hoe gaat dit dan precies in zijn werk?

Je reserveert van te voren een datum en tijdstip dat wilt komen vliegen. Bij aankomst check je in bij onze incheckbalie op de eerste verdieping. Als je bent ingecheckt, ga je naar de tweede verdieping, waar je je indoor skydive-uitrusting ontvangt. Je kunt omkleden in onze kleedkamers. Alle kostbare spullen kun je achterlaten in de gratis beschikbare lockers. Wanneer jouw gezelschap omgekleed is, krijg je uitgebreide instructies in onze instructieruimte. Na afloop ontvangt je allemaal een indoor skydive certificaat en eventueel bij bestelling jouw persoonlijke mediapakket met foto's en video's.

Wat houden indoor skydive flights in?

Eén enkele indoor skydive noemen we een flight. Een flight duurt 60 seconden, dat is ruim 2 keer langer dan een buitensprong! Afhankelijk van het aantal flights wat je kiest, mag je dus meerdere keren (flights) de tunnel in. Alle flights worden in één dag gevlogen, het is dus niet mogelijk je flights te verdelen over meerdere dagen.

Kunnen de flights verdeeld worden over meerdere personen/dagen?

Nee, dit kan helaas niet. Indoor skydive flights worden geboekt per persoon, en zijn alleen geldig op de geboekte dag.

Vanaf welke leeftijd mag er gevlogen worden?

De minimumleeftijd om te mogen indoor skydiven is 4 jaar. Er is geen maximum leeftijd. Belangrijk is wel dat je in goede gezondheid verkeert. Informeer bij twijfel bij onze receptie.

Mag ik als recreant alleen in de windtunnel?

Nee, je vliegt altijd één op één onder begeleiding van een professionele tunnelinstructeur. Je moet tunneltijd opbouwen of je Wings behalen, als je zonder tunnelinstructeur helemaal gecontroleerd wil vliegen. Onze Flight Nights of coaching avonden zijn hier de perfecte basis voor.

Vragen over het indoor skydiven

Is het gevaarlijk?

Nee. Onze instructeurs begeleiden je continu tijdens het vliegen. Daarnaast krijg je voordat je de tunnel in gaat een uitgebreide instructie en persoonlijke houdingstraining, zodat je goed voorbereid aan jouw indoor skydive ervaring begint.

Als de stroom uitvalt, val ik dan naar beneden?

Nee, dat zal niet gebeuren. De luchtsnelheid zal geleidelijk afnemen bij uitval van stroom, dus je zal langzaam naar beneden zakken.

Hoeveel personen kunnen er in de tunnel?

Recreanten gaan altijd één op één de tunnel in met een tunnelinstructeur. Professionals kunnen in teamverband tot 4 personen tegelijkertijd de windtunnel in.

Mag/kan ik een salto maken?

Ja dat kan zeker en is natuurlijk erg gaaf om te kunnen. Echter voordat je een salto mag/kunt maken zul je eerst een stappenplan moeten volgen (Get Your Wings) die tot deze vaardigheid leid. Meer informatie hierover? Check het op https://indoorskydive.com/indoor-skydiven/lessen-cursussen/get-your-wings/.

Moet ik vanaf een grote hoogte naar beneden springen?

Nee, anders dan bij skydiven hoef je hier nergens in te springen. Je stapt via de deuropening vanaf het platform de windtunnel in.

Voorwaarden voor het indoor skydiven

Kunnen mensen met een handicap vliegen?

In principe kan iedereen indoor skydiven. We ontvangen regelmatig mensen met een beperking. Wel dient dit te allen tijde van te voren aangegeven te worden, zodat wij er rekening mee kunnen houden. Overleg eerst met de receptie. Zij zullen de mogelijkheden in overleg bekijken en indien nodig extra begeleiding inplannen. Tot slot dien je rekening te houden met een trap die je in de windtunnel naar de instap van vliegkamer leidt. Mensen met een beperking dienen dus in staat te zijn zelf of eventueel onder begeleiding gebruik te maken van deze trap.

Kan ik indoor skydiven als ik in het gips zit?

Mensen die in het gips zitten moeten helaas wachten tot ze hersteld zijn. De kans op het breken van het gips, raken van wanden in de tunnel of instructeur etc. maken het risico te groot. Daarnaast is er een grote kans (denk bijvoorbeeld aan been in het gips) dat er geen gewenste vlieghouding aangenomen kan worden.

Als ik zwanger ben, kan ik dan nog komen vliegen?

Nee. In geval van zwangerschap raden wij het indoor skydiven af. Maar je bent altijd welkom om na de zwangerschap het indoor skydiven te komen beleven.

Ik heb een schouderblessure gehad, mag ik dan vliegen?

Voor het indoor skydiven gelden bijna geen beperkingen. Heb je een schouderblessure gehad dan dien je dit voordat je gaat indoor skydiven te melden, zowel bij onze receptie als bij jouw instructeur. De instructeur zal hier uiteindelijk over beslissen en je, indien nodig, op een andere manier in de tunnel begeleiden. Zolang de betreffende beperkingen gemeld worden kunnen wij hier op de juiste manier op inspelen. Zo kan iedereen veilig indoor skydiven!

Kunnen mensen met epilepsie, hartritmestoornissen of andere medische aandoeningen vliegen?

Bij medische aandoeningen of twijfel aan de fysieke gesteldheid vragen wij goedkeuring van een huisarts, dokter of ander medisch specialist. Geef deze goedkeuring van de medisch specialist altijd aan bij de receptie en jouw instructeur, zodat zij ten alle tijden op de hoogte zijn.

Vragen over jouw reservering

Kan ik mijn reservering verzetten?

Dit kan! Stuur een mailtje naar info@indoorskydive.com, en we zullen je zo snel mogelijk helpen met het zoeken naar een nieuwe datum.

Hoe kan ik de beschikbaarheid zien?

De beschikbaarheid per dag is te zien in onze webshop. Na het toevoegen van het gewenste aantal flights, kun je aan de rechterkant een datum kiezen, en de beschikbaarheid zien.

Tot hoe ver van te voren kan ik kosteloos annuleren?

Voor annuleringsvoorwaarden kun je onze algemene voorwaarden nalezen. Deze vind je op https://indoorskydive.com/algemene-voorwaarden/.

Kunnen we met een groep en/of bedrijf bij Indoor Skydive Roosendaal terecht?

Ja. Voor groepen en bedrijfsuitjes van bedrijven hebben wij verschillende arrangementen. Tevens bieden wij ook vergadermogelijkheden aan. Neem voor meer informatie betreffende groepsboekingen en informatie contact op met onze groepsafdeling. (+ 31 (0) 85 902 0606)

Moet ik vooraf betalen bij groepsreserveringen?

Indoor Skydive Roosendaal heeft als betalingsvoorwaarde dat 100% van de reserveringswaarde 2 weken voor aanvang van de gereserveerde datum op onze rekening moet zijn bijgeschreven, tenzij anders afgesproken.

Kunnen er kinderfeestjes gegeven worden bij Indoor Skydive Roosendaal?

Ja dat is zeker mogelijk. Vraag onze receptie naar de mogelijkheden of kijk bij onze KidsFly!

Praktische informatie

Kunnen we alleen komen kijken, ook als we niet willen vliegen?

Ja. Ook wanneer je niet gaat indoor skydiven ben je van harte welkom bij Indoor Skydive Roosendaal, dus neem je vrienden en familie gerust mee! Zij kunnen mee in de tunnel en plaatsnemen op onze speciale ‘kijkersring’. Hier hebben zij een geweldig uitzicht op de windtunnel.

Welke maten heeft Indoor Skydive Roosendaal?

Indoor Skydive Roosendaal heeft een ruime range aan pakken. Zo zijn er pakken voor de allerkleinsten (maat 116) en voor volwassenen tot maat XXL. Schoenen zijn bij ons ook te leen, van maat 35 tot maat 47. De reguliere skydive helmen hebben we voor de kleinsten vanaf maat XXS tot volwassenmaat XXL.

Kan je indoor skydiven met een bril?

Jazeker! De indoor skydive brillen kunnen over de bril geplaatst worden.

Kan ik mijn sieraden aanhouden tijdens het indoor skydiven?

Nee. Onze gasten mogen absoluut geen losse objecten bij zich hebben in de tunnel omdat we willen vermijden dat er iets door de tunnel heen vliegt wat de veiligheid van onze gasten en instructeurs kan schaden. Waardevolle spullen dien je op te bergen in de door ons gefaciliteerde gratis kluisjes. Denk hierbij ook aan zaken zoals een kunstgebit of prothese. Een bril mag je wel gewoon ophouden omdat hier een speciale beschermende bril overheen gaat.

Kan ik mijn eigen kleding aanhouden onder de overall van Indoor Skydive Roosendaal als ik ga vliegen?

Ja. Maar wij adviseren wel om makkelijk zittende kleding, zonder kraag of capuchon aan te doen, zodat daar de overall makkelijk overheen kan. Eigen schoenen mag je meenemen maar dit mogen geen schoenen zijn met stalen neuzen / harde zolen of hakken, en moeten goed vastgemaakt kunnen worden.

Is er een mogelijkheid om op te frissen na gevlogen te hebben?

Ja. Bij Indoor Skydive Roosendaal is er mogelijkheid tot douchen. Douches bevinden zich in zowel de kleedruimte voor mannen als die voor vrouwen.

Als ik alcohol heb gedronken, mag ik dan nog vliegen?

Nee. In de huisregels van Indoor Skydive Roosendaal staat aangegeven dat er niet gevlogen mag worden indien er alcohol of drugs genuttigd is. Dit heeft te maken met het vertraagde reactievermogen wat optreed als er verdovende middelen gebruikt zijn. Hierdoor kunnen er ongelukken gebeuren, die wij graag willen voorkomen.

Cadeaubonnen en kortingscodes

Kan ik ook cadeaubonnen kopen bij jullie?

Ja dat is mogelijk. Kijk hiervoor op: https://indoorskydive.com/origineel-cadeau/.

Zijn de cadeaubonnen na aankoop persoonsgebonden?

Nee hoor. Je kunt dus prima een cadeaubon aankopen voor een jarige vriend of jouw valentijn! De ontvanger kan dan later op zijn of haar naam een reservering bij ons plaatsen. Je kunt deze cadeaubonnen bestellen via https://indoorskydive.com/origineel-cadeau/.

Kan ik online een kortingscode verzilveren?

Ben je in het bezit van een kortingsbon? Dan kun je deze direct in onze webshop verzilveren en daarbij een datum en tijd voor jouw bezoek kiezen. Ga naar https://shop.indoorskydive.com/ om onze webshop te bezoeken.

Indoor Skydive Roosendaal
gaat zorgvuldig met uw privacy om.

Onze website vergaart (persoonlijke) gegevens en maakt gebruik van cookies om deze website functioneel goed laten werken, advertenties & web-content te personaliseren en deze website te meten. Hiervoor kunnen wij u de beste website-ervaring bieden. U kunt de cookies van ons en onze partners bekijken en/of uitschakelen via de ‘cookie instellingen aanpassen’ link.